O nás
Ovocné kvasy spracúvame na technológii od firmy Hradecký Pacov. Jedná sa o modernú technológiu s 300 litrovým kotlom na elektrický ohrev a rektifikačnou kolónou, v ktorej je možná až 4- násobná destilácia. Oproti iným technológiám má naša pálenica 2 hlavné výhody:
- Spôsob ohrevu- kotol je dvojplášťový, v medziplášťovom priestore je voda ohrievaná elektrickými špirálami. Týmto odpadá riziko pripálenia kvasu na dne kotla. Rovnomerná teplota v kotle uchováva podstatne viac aromatických látok v kvase, ktoré sú samozrejme termolabilné.
- Viacnásobná destilácia, ktorou sa oddelí podstatne viac nežiaducich látok z destilátu.
Celá technológia je antikorová, ale na hlave kolóny je medený katalyzátor, ktorý zachytáva nežiaduce látky z destilátov.
Tešíme sa každému spokojnému zákazníkovi, ktorý si u nás vypáli kvalitný destilát.