O nás

Ovocné kvasy spracúvame na technológii od firmy Hradecký Pacov. Jedná sa o modernú technológiu s 300 litrovým kotlom na elektrický ohrev a rektifikačnou kolónou, v ktorej je možná až 4- násobná destilácia. Oproti iným technológiám má naša pálenica 2 hlavné výhody:          

  1. Spôsob ohrevu- kotol je dvojplášťový, v medziplášťovom priestore je voda ohrievaná elektrickými špirálami. Týmto odpadá riziko pripálenia kvasu na dne kotla. Rovnomerná teplota v kotle uchováva podstatne viac aromatických látok v kvase, ktoré sú samozrejme termolabilné.         
  2. Viacnásobná destilácia, ktorou sa oddelí podstatne viac nežiaducich látok z destilátu.

Celá technológia je antikorová, ale na hlave kolóny je medený katalyzátor, ktorý zachytáva nežiaduce látky z destilátov.  

Tešíme sa každému spokojnému zákazníkovi, ktorý si u nás vypáli kvalitný destilát.

              

 

Priestory pálenice